Éveket kaphat a felelőtlen szavakért

2023.07.21. 13:46

A TEK-nek kellett menni az agresszív apáért - Rendőrök lelövésével fenyegetett a férfi a szomszédos vármegyében

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal a férfival szemben, aki a rendőröket lelövésükkel fenyegette, amennyiben gyerekeivel szemben intézkednek.

Vaol.hu

Forrás: MTI

  • A megalapozott gyanú lényege szerint a rendőrök 2023. július 18-án azért mentek ki egy Veszprém vármegyei településen található telephelyre, hogy onnan két testvért egy vidéki rendőrkapitányságra előállítsanak.
  • A rendőrök ismertették intézkedésük célját a kapuhoz érkező férfival, aki az keresett személyek édesapja. A férfi erre azt közölte, hogy megvédi a fiait és lelövi a rendőröket.

Az egyik rendőr felhívta a férfi figyelmét, hogy át fog mászni a kapun, aki erre megkérdezte a rendőrt, hogy a bal vagy a jobb lábába kéri-e a golyót. Ezután az elkövető visszaindult a háza irányába, majd visszafordult és ismételten vitatkozni kezdett a rendőrökkel.

Mivel a férfi lőfegyver használatát helyezte kilátása, valamint a rendőröknek tudomása volt arról, hogy vadászként rendelkezik is lőfegyverrel, az intézkedést nem folytatták. A rendőrök értesítették a Terrorelhárítási Központot, melynek egysége nem sokkal az értesítést követően a helyszínre érkezett és elfogta az elkövetőt.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, valamint elrendelte őrizetét és indítványt tett letartóztatásának elrendelésére.

"A Győri Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve, a terhelt jelenlétének biztosítása és újabb bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását" - közölte a kisalfold.hu-val a Központi Nyomozó Ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában