Ideges lett a videótól

2023.07.31. 20:00

Amfetamint fogyasztott, majd autóba ült és a rendőrségre ment egy férfi a szomszédos vármegyében

A Győri Járási Ügyészség kábítószer birtoklással és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel is megvádolt egy férfit, aki amfetamin fogyasztását követően autóba ült és elment a rendőrségre.

Vaol.hu

Illusztráció!

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 42 éves férfi 2021 őszén ideges lett egy videómegosztón látott felvétel miatt, ezért amfetamin tartalmú kábítószert fogyasztott, majd a videó miatt tanácsért a rendőrségre ment - írja a kisalfold.hu.

A férfi a rendőrkapitánysághoz érve először kiszállt az autójából, majd visszaült oda, végül az épület udvarára parkolt. Mikor rendőrök léptek oda hozzá, akkor a férfi zavarttá és agresszívvá vált, ezért vér- és vizeletminta vételre előállították.

A kábítószer fogyasztásával kapcsolatban az ügyészség először feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött, hogy a férfi legalább hat hónapig kábítószer használattal kapcsolatos kezelésen vegyen részt. Ezen kötelezettségének a férfi nem tett eleget, az ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt is vádiratot nyújtott be.

A férfit így a bíróság mindkét bűncselekmény miatt elmarasztalta és vele szemben 200.000 forint pénzbüntetést, egy év járművezetéstől eltiltást, valamint 200 óra közérdekű munkát szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában