Őrizetben

2023.07.12. 09:51

Két napon belül elfogták a rendőrök a férfit, aki a napi bevétellel távozott egy szombathelyi dohányboltból - videó

Egy szombathelyi dohányboltból vitte el a napi bevételt egy helyi férfi. A rendőrök két napon belül elfogták.

police.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Horváth Istvánné

Arról érkezett bejelentés 2023. július 8-án a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, hogy egy ismeretlen férfi az arcát maszkkal eltakarva bement a Szent Márton utcai dohányboltba, és a napi bevételt követelte az eladótól. Az elkövető felszólította az alkalmazottat a pénz átadására, aki ennek eleget tett, így a férfi a megszerzett közel 100 000 forinttal távozott a helyszínről - írja a police.hu.

A szombathelyi rendőrök az elkövető felderítésére széles körű adatgyűjtésbe kezdtek.

A szemle során rögzített nyomok, a kamerafelvételek elemzése és a rendőrök személyismerete vezetett az azonosításához, melynek eredményeként 2023. július 10-én elfogták és előállították azt a 47 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a cselekmény elkövetésével. A férfit a nyomozók 2023. július 11-én rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte bíróság elé állítását.

Az üggyel kapcsolatban vasárnap megkerestük a Szombathelyi Rendőrkapitányságot is, akkor arról kaptunk tájékoztatást, hogy nem rablás történt szombaton a vasi megyeszékhely központjában. Cser Zsófia r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunk számára akkor elmondta, zsarolás bűntett miatt folytatott nyomozást ismeretlen tettessel szemben a rendőrség. Azt azonban már akkor is tudni lehetett, hogy forró nyomon járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában