Súlyosabb ítéletért fellebbezett az ügyész

2023.08.31. 12:32

A volt ökölvívó életveszélyesen megsebesítette egy soproni szórakozóhely tulajdonosát, nőket is bántalmazott

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi életveszélyesen megsebesítette az egyik soproni szórakozóhely tulajdonosát, és első fokon 3 év börtönbüntetésre ítélték.

Vaol.hu

Forrás: Pixabay

A vád szerint az ittas férfi 2020 januárjában egy üvegpoharat dobott az italospultba, ami az ott dolgozó lány feje mellett repült el. A másik pultos megpróbálta megnyugtatni, mire a férfi ellökte. Az agresszív támadó a nők védelmére siető férfiakat is bántalmazta, egyiküket lefejelte, másikukat fellökte. Sőt még az őt csitítani próbáló barátjának is adott két pofont. A szórakozóhely tulajdonosa is próbált közbelépni, de őt is ököllel megütötte. A klub vezetője hanyatt esett és elveszítette az eszméletét: közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, valamint szaglását is elvesztette. 

A Győri Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be, mivel a volt ökölvívó többször volt büntetve személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt, és a sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában