Összesítő

2023.08.28. 10:15

Három ittas sofőrt is fogtak a rendőrök a hétvégén Vasban

Három ittas járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások az elmúlt hétvégén Vas vármegyében. Közülük egy sofőr eltiltás alatt, egy engedély nélkül vezetett, egy pedig balesetet is okozott.

Vaol.hu

Könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök vasárnap, az esti órákban, a 8704-es számú úton. Egy 53 éves férfi személygépkocsival közlekedett Rábahídvég felől Sorokpolány irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról és autójával egy fának ütközve állt meg. Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, így a rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványát és ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek - írja a police.hu.

Egy 41 éves gépkocsivezető pedig úgy vett részt autójával a közúti forgalomban, hogy őt a Kőszegi Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta. Vele szemben az ittas vezetés mellett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult.

Egy 24 éves férfi pedig a szeszes ital fogyasztását követően, vezetői engedély nélkül ült a volán mögé, őt szabálysértési őrizetbe vették a vasi egyenruhások.  

A Vas vármegyei rendőrök a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, valamint bódult vezetők kiszűrésére!

A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vagy bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt!

Vas vármegyében az elmúlt 72 órában két, súlyos és négy, könnyű sérüléssel járó, valamint tíz, anyagi kárral végződött közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában