Baleset

2023.09.26. 10:47

Megsérült a biciklis Szombathelyen - Veszélyes kereszteződésben ütötték el - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Kedden délelőtt egy Ford személyautó haladt Szombathelyen a Kassák Lajos utcában a Dolgozók útja felé, de a sofőr figyelmetlen volt és nem vette észre a neki balról a bicikliúton érkező biciklis hölgyet, aki elé kihajtott. A biciklis az autó bal elejének ütközött, majd az aszfaltra esett.

Információink szerint a biciklis hölgyet az elsődleges adatok alapján könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Ebben a kereszteződésben és a közelben lévő Faludi Ferenc utcánál is sok hasonló baleset történik, ugyanis az autókkal szemben a bicikliseknek van elsőbbsége. A Kassák Lajos utcában emiatt néhány méterre egymás után két stop tábla is ki van téve, az első stop táblánál gyakorlatilag egyetlen autós sem áll meg. Korábban is felvetettük már, hogy a biciklisek testi épsége érdekében és a kereszteződés biztonságosabbá tétele miatt a bicikliútra kellene elsőbbségadás kötelező táblát tenni, ezzel nagyon sok baleset megelőzhető lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában