Helyi kék hírek

2023.09.15. 10:51

Öt baleset történt egy nap alatt a vasi utakon

Az elmúlt 24 órában öt közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 14-én 5 óra és 2023. szeptember 15-én 5 óra közötti időben egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint négy, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök olvasható a police.hu-n.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök tegnap, a reggeli órákban Szombathelyen. Egy helyi férfi személyautóval közlekedett a Frenczy István utcában, a Külső Nárai út felől az Alsóhegyi utca irányába. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba és összeütközött egy ott közlekedő gépkocsival. A baleset következtében mindkét gépkosivezető könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy biztonságunk, valamint testi épségünk és egészségünk megőrzése érdekében körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

Az egyenruhások a délutáni órákban igazoltattak egy, gépkocsival közlekedő tatabányai férfit Szombathelyen, a Diana utcában. Az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Tatabányai Járási Hivatal már korábban a járművezetéstől eltiltotta. Vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Egy helyi gépkocsivezetővel szemben tegnapi délután, Sorkifalud belterületén mutatott pozitív értéket az alkoholszonda, így őt a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították további mintavételre. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas, valamint bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában