Jelentős anyagi kár keletkezett

2023.09.21. 18:42

Tűz volt egy szombathelyi bevásárlóközpontban, kiürítették az épületet - fotók

Csütörtökön délután tűz keletkezett Szombathelyen, a Körmendi út egyik nagy bevásárlóközpontjában. Információink szerint a lángok az egyik első emeleti étterem konyhájában csaptak fel, ami miatt beindult az automata tűzoltórendszer. A szombathelyi tűzoltók kiérkezéséig a sprinkler eloltotta a lángokat.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Az épületből körülbelül 250 embert kellett kiterelni, erről a helyszínen azt mondták, hogy nyugodtan zajlott. Félbeszakadt egy vetítés a moziban is, a filmet leállították és az egyik dolgozó kérte meg a teremben tartózkodókat, hogy mindenki hagyja el az épületet. Csak a moziban mintegy száz ember tartózkodott.

Az üzletekben is a dolgozók kérték meg a vásárlókat, hogy a megvenni kívánt dolgokat hátrahagyva menjenek ki az épületből, ezután a biztonsági személyzet segítségével mindenki elhagyta az épületet.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a mentők és a rendőrök is, de úgy tudjuk, hogy személyi sérülés sem a tűzeset során nem történt, sem pedig a kiürítéskor. 

Az épületbe körülbelül fél órával később a dolgozókat visszaengedték, de a vásárlók előtt várhatóan legalább az esti óráig zárva lesz a bevásárlóközpont.

Úgy tudjuk, hogy az eset során jelentős anyagi kár keletkezett, a nagy mennyiségű víz miatt leszakadt az álmennyezet is. A károk felmérése jelenleg is zajlik. A tűzoltók elkezdték kiszivattyúzni a nagy mennyiségű vizet az épületből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában