Közlekedés

2023.09.07. 13:10

Újabb baleset a hírhedt szombathelyi kereszteződésben - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Csütörtökön a déli órákban egy robogós férfi kanyarodott ki Szombathelyen a Csaba útról balra a 86-os és 87-es főutak közös szakaszára. A motoros egyenesen a legkülső sávba akart besorolni, de figyelmetlen volt és nem vette észre a mellette, a külső sávban haladó pótkocsis teherautót. A motoros a pótkocsi bal első kerekének ütközött, megpördült, de szerencsére nem esett a kerekek alá, mivel a pótkocsi aláfutásgátlója megakadályozta ebben. A teherautó vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, a padka felé kormányozta a járművet és fékezett, de nem tudta elkerülni a balesetet.

A motoros férfi megsérült, a mentők stabil állapotban szállították a szombathelyi kórházba.

Ebben a kereszteződésben a balesetek nagy többsége hasonlóan, balra kanyarodás közben történik. Az illetékesek a sok ugyanolyan típusú baleset ellenére nem tiltották meg a Csaba útról a balra kanyarodást, csupán sebességkorlátozó táblát helyeztek ki és egy traffiboxot is telepítettek. A változtatások óta ugyanúgy történnek hasonló balesetek, míg a közelben lévő Rozsnyó utcában, ahol megtiltották a balra kanyarodást, gyakorlatilag megszűntek a sérüléssel járó ütközések.

Kapcsolódó:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában