Győri Fellebbviteli Főügyészség

2023.10.10. 14:57

9 évre ítélték azt a vasi férfit, aki válófélben lévő feleségét akarta megölni - Fotók a győri tárgyalásról

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy férfi bosszúból meg akarta fojtani a feleségét.

Vaol.hu

Fotó: Csapó Balázs

S jogerős tényállás szerint a férfi és a felesége kapcsolata nem volt harmonikus. A férj azt is kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja. A nőt már a várandóssága alatt megfenyegette, hogy megöli a „fattyút”, őt pedig megfojtja. A feleség a gyermekkel 2021 szeptemberében végleg elköltözött a férfitól.

A férj 2021 októberében egyik ismerősét azzal kereste meg, hogy 3 millió forintot ad neki, ha segít megölni a feleségét.

A vádlott 2021. november 9-én Szombathelyen egy másik férfi társaságában meglátta a feleségét, ezért elhatározta, hogy megöli. A sértett házához ment, elrejtőzött. Amikor a nő megérkezett és a bejárati ajtót kinyitotta, mögé lépett, hátulról elkapta a nyakát, majd a házba belökte. A telefonját, a segélyhívásra alkalmas óráját elvette tőle. A magával vitt ragasztószalaggal a fejét, orrnyílását és száját is érintve, többször körbetekerte. Mivel a nő megpróbált ellenállni, kezeit és lábait is összekötötte. Dulakodásuk során fojtogatta, fejére bevásárlótáskát húzott, arcára párnát szorított, miközben azt ismételgette, hogy „Dögölj már meg!”.

A nő folyamatosan védekezett, így sikerült a házból kijutnia, s a szomszédtól segítséget kérnie. Mindeközben a házaspár gyermeke a sértett autójában aludt.

A vádlott a helyszínről elmenekült, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

 A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A halálos eredmény a sikeres és kitartó védekezése miatt maradt el.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében, feltételes szabadságra nem bocsátható.  

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a férfi és a védője a cselekmény enyhébb minősítése és enyhítés érdekében fellebbezett.

 A Győri Ítélőtábla a 2023. október 10-én kihirdetett ítéletében egyetértett az ügyészi állásponttal, hogy a férfi szigorúbb büntetést érdemel, ezért a szabadságvesztés tartamát 9 évre felemelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában