Vádemelés

2023.10.31. 07:33

Azbeszt került elő a vasi házfelújításnál, a mezőn szabadultak meg tőle

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint építési törmeléket, közte veszélyes hulladéknak minősülő azbesztet tartalmazó palát helyeztek el a hatóság által arra a célra nem engedélyezett helyen. A megvádolt nő a lakóházában felújítást végzett, aminek következtében ingatlanán építési hulladék keletkezett. Az összesen 5 köbméter törmelék és pala elszállításával vádlott-társát bízta meg, aki a hulladékot – a nő tudtával – füves-bokros földterületen és kavicsos úton helyezte el. Az illegálisan elhelyezett palahulladék olyan veszélyes anyagot – azbesztet – tartalmaz, amely alkalmas az emberi egészség és a környezeti elemek veszélyeztetésére.

A jogszabályi rendelkezések szerint tilos hulladékot felhalmozni, a gyűjtés, a szállítás, a kezelés szabályaitól eltérő módon elhagyni, ellenőrizetlen körülmények között elhelyezni és kezelni, attól csak kijelölt vagy fenntartott helyen, a környezet veszélyeztetését kizáró módon lehet megválni. A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta mindkét vádlottal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában