Zsarolás bűntettével gyanúsítják

2023.10.03. 08:47

Késsel támadt az osztrák férfi a volt élettársára, hogy mondjon le a vagyonáról

Letartóztatásra tett indítványt az ügyészség.

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Baranyai Attila

A Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása  szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség indítványozta annak a 47 éves, osztrák állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 2023. szeptember 30-án a délután két óra tájt Kisrécsén lévő otthonukban fenyegetően konyhai kést tartott volt, szintén osztrák állampolgárságú élettársa nyakához, és arra kényszerítette, hogy  papírlapra írja le az általa diktált szöveget, amelynek tartalma szerint lemond minden tulajdonáról a férfi javára, illetve a lányának sincs igénye a továbbiakban. Az asszony az ittas férfi fenyegetésére leírta a kért szöveget. A férfi ily módon akart megszerezni az általa szívességi lakáshasználóként lakott házat, amit a volt élettársa 500 ezer euróért vásárolt - írja a zaol.hu.

A nő ezt követően elmenekült otthonról, és ismerősétől kért segítséget, aki értesítette a rendőröket. A kiérkező egyenruhások a férfit elfogták, a kést és a kézzel írott nyilatkozatot pedig lefoglalták. Az élet vagy testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére és a nyomozás érdekeire is hivatkozva. Az ügyben a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában