Helyi kék hírek

2023.11.16. 10:28

A vizsgálati trendektől a mesterséges intelligenciáig

Harmadik alkalommal tartott konferenciát az iparbiztonsági és katasztrófavédelmi hatósági kutatások témakörében a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács november 15-én az online térben.

Vaol.hu

A Magyar Tudomány Ünnepének egy hónapja alatt több tudományos területet érintő konferencián is részt vehetnek az érdeklődők, köztük a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács belügyi tudományos fejezeten belül szervezett rendezvényein. Ennek egyik, az online térben megtartott eseménye volt a szerdai, amelyen az iparbiztonsági és katasztrófavédelmi hatósági kutatások kerültek a középpontba - írja a vas.katasztrofavedelem.hu.

A résztvevőket dr. Mógor Judit tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese és dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöke köszöntötte. A vezérőrnagy elmondta, a konferencia célja, hogy közelebb hozzuk a gyakorlati végrehajtást az elméleti tudományok kutatási eredményeihez. Hozzátette: a tudomány nem lehet öncélú, ismerni kell azokat az eredményeket, amelyek a munkánkra is kihatással vannak, és hozzájárulnak a folyamatos fejlődéshez. Bognár Balázs tolmácsolta dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató és dr. Sabjanics István ny. rendőr dandártábornok, a Belügyi Tudományos Tanács titkárának üdvözletét, majd ismertette, mely tudományos konferenciák nyújtanak lehetőséget az elkövetkezendő hónapban az érdeklődőknek a tudományos értekezések megtartására, illetve azok megismerésére. 
A teljes írás IDE kattintva olvasható el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában