Borzalom

2023.11.28. 07:58

Lefagyott lábfejek, cigaretta, alkohol, ápolatlanság: így nevelték a szomszédos vármegyében élő szülők a gyerekeiket

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy párral szemben kiskorúak veszélyeztetésének bűntette miatt. Közös kiskorú gyermekeiket penészes falú és padlózatú, hideg ingatlanban nevelték. A gyermekek fizikailag és érzelmileg is elhanyagoltak voltak: alkoholizálás, dohányzás és szerencsejáték terhelte hét tagú családban.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az ingatlan a család testi épségét is veszélyeztette. A nő két nagykorú fia, kiskorú lánya és a vádlottak két közös kiskorú kisfia lakott egy otthonban. A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni és hátán feküdni nem volt képes. Társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni. A felnőttek ittas állapotban és állandó konfrontálódása rossz hatással volt a kiskorúakra - írja a kisalfold.hu.

A kislány iskolai közösségbe való beilleszkedését az is nehezítette, hogy ápolatlan volt. Az egyik felnőtt bátyja rendszeresen bántalmazta a lányt, szülei nem védték meg. Így osztálytársaival se tudta jól kezelni a konfliktusokat.

A vádlottak magatartása a hatóságokkal felszínes volt, ingatlanjukat elárverezték. Ezt követően a család egy 30 négyzetméteres, lakhatásra alkalmatlan mellékhelyiségbe költözött. Tavaly novemberben kiemelték a gyermekeket a családból.

Az ügyészség a vádlottakat három-három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, amiért hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Döntést a Csornai Járásbíróság fog hozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában