vaol.hu podcast

2023.11.26. 10:54

Rendőrségi podcast az őszi-téli közlekedésről, az idősek védelméről, a QR-kódok veszélyeiről

Ahogy egyre hidegebb lesz az idő, úgy kezdenek egyre inkább veszélyeztetni minket az alacsony hőmérséklettel összefüggő körülmények.

Markó Petra

Seffer Lilla

A fagyás és a kihűlés bárkit érinthet, de bizonyos csoportok veszélyeztetettebbek- erre is felhívta a figyelmet legutóbbi podcastünkben Seffer Lilla, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 

Mint mondta, a fűtetlen és rosszul fűtött otthonokban is könnyen történhet tragédia, ha nincs, aki az egyedül élő, magányos idősekre odafigyeljen. Felelősséggel tartozunk embertársainkért, ezért, hogy a tragédiákat megelőzzük, fordítsunk kiemelt figyelmet az egyedül élőkre és az ellátásra szoruló idős emberekre, készítsük fel őket a rájuk leselkedő veszélyekre. Bármilyen szokatlan jelenség árulkodó lehet: ha a megszokottól eltérően a kerítésen marad az ételhordó, nem füstöl a kémény, nincs mozgás, vagy égve marad a villany. Nézzünk rá gyakrabban szomszédainkra- javasoljuk!
A fentieken túl a QR kódok veszélyei is témát adtak, de az is szóba került, hogyan lehet a kiskertek biztonságát megőrizni az őszi-téli időszakban, amikor nem vagy csak ritkábban járnak ott a tulajdonosok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában