Vádemelés

2023.11.27. 07:35

Vállalta a műszakira felkészítést, majd részegen összetörte az átvett autót a vasi férfi

Vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Körmendi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 júniusában műszaki vizsgára való felkészítés érdekében átvette a sértett gépkocsiját, azt azonban – a rábízás kereteit meghaladóan – magáncélra is használta. A vádlott a sértett gépkocsiját 2022 júliusában közepes fokban ittasan vezette, amikor haladása során egy erősen balra ívelő kanyarban letért az útpadkára, majd villanyoszlopnak ütközött. A megvádolt férfi annak ellenére vezette az autót, hogy őt korábban a bíróság – szintén ittas járművezetés vétsége miatt – jogerősen eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A járási ügyészség – halmazati büntetésként – felfüggesztett szabadságvesztés és (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában