Helyi kék hírek

2023.11.30. 11:00

Visszaélés és ittas kerékpározás

Rendszámcsere miatt indult büntetőeljárás egy pápai sofőrrel szemben. Egy ittas kerékpáros a szombathelyi Paragvári utcában szenvedett balesetet.

Vaol.hu

Az M86-os autóúton igazoltattak a rendőrök egy 30 éves autóst, aki tehergépkocsival közlekedett. Megállapították, hogy a pápai férfi a forgalomból kivont teherautójára egy másik járműre ideiglenesen kiadott hatósági jelzést szerelt fel. A sofőrt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták, és vele szemben egyedi azonosítójellel vis - szaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Egy helyi kerékpáros szenvedett könnyű sérüléseket Szombathelyen, a Paragvári utcában, amikor elvesztette uralmát a kerékpár irányítása felett, és az úttestre esett. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben szabálysértési eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság. A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vagy bódult vezetés – áll a rendőrség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában