Helyi kék hírek

2023.12.28. 11:00

A műszaki mentési technikákat gyakorolták a körmendi tűzoltó jelöltek

Gyakorlati idejüket töltik a Vas vármegyei hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon azok az újonc tűzoltók, akik a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó alapképzésén folytatnak tanulmányokat, a sikeres vizsgát követően pedig a Vas vármegyében élők biztonságát szolgálják majd.

Vaol.hu

A kihelyezett szakmai gyakorlatuk idején az újonc tűzoltók az elméleti ismeretek mellett főként gyakorlati képességekre tesznek szert, amely nagyban segíti majd a jövőbeni munkájukat. A vizsga előtt álló leendő tűzoltók mellett egy-egy mentor segíti ismereteik bővítését és képzésüket. A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két leendő újonc tűzoltójával olyan műszaki mentési technikákat is megismertettek, amelyekre főként a baleseteknél lesz szükségük. Autókon gyakorolták ugyanis a feszítő-vágó, az akkumulátoros orrfűrész és a hidraulikus feszítőhenger használatát. A háromhetes szakmai gyakorlatot követően a tanulók vizsgát tesznek Budapesten, szolgálatukat pedig februárban kezdhetik meg azon a hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, ahol most a gyakorlatukat töltik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában