Kék hírek

2023.12.05. 13:49

Autótüzekkel indult a hét - Több helyre is vonultak a tűzoltók hétfőn

Négy tűzesethez, köztük két autótűzhöz riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat hétőn.

Vaol.hu

Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Személyautó csomagtartójában keletkezett tűz hétfőn reggel a szombathelyi Szűrcsapó utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lángokat az autó tulajdonosa eloltotta. Az egység átvizsgálta a csomagteret, az éghető anyagokat eltávolította. A tűz az utastérre nem terjedt át. 

Személyautó motortere füstölt tegnap reggel a szombathelyi Selmec utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek, az ott tartózkodók porral oltó tűzoltó készülékkel eloltották a lángokat. Az egység áramtalanította a járművet, valamint vízsugárral megszüntette az izzó részeket. A tűzoltók az oltást követően hőkamerával átvizsgálták a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Kompresszor meghibásodása miatt keletkezett tűz hétfőn reggel egy tompaládonyi pajtában, a Hunyadi utcában. A sárvári hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével megakadályozták, hogy a lángok a pajtában tárolt munkagépekre is átterjedjenek és eloltották a tüzet. 

Cserépkályha tetején tárolt anyagok gyulladtak meg hétfőn délután egy csákánydoroszlói háziorvosi rendelőben, a Vasút utcában. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével megfékezték a tüzet. Az egység vízsugárral a még izzó részeket eloltotta, valamint nagy teljesítményű ventilátorral a füsttel telítődött épületet átszellőztette. A tűz keletkezésekor az épületben négy ember tartózkodott, a lángok észlelésekor mindannyian el tudták hagyni az épületet - közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában