Helyi kék hírek

2023.12.18. 16:32

Gyermeki mosolyok, csillogó szempárok, varázslatos karácsony a tűzoltóknál

Vaol.hu

A piros amellett, hogy a tűz és a tűzoltók színe, a szív és a szeretet szimbóluma is. E kettő jelentés szorosan összefonódott Vas vármegyében az idei karácsonykor, hiszen a tűzoltók – megmutatva, hogy nem csak erejükre és bátorságukra támaszkodhatnak nap, mint nap az emberek, hanem a szívük is határtalan – a vármegyében élő, rászoruló kisgyermekek karácsonyát igyekeztek szebbé tenni.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya szívén viseli a vármegye területén élő gyermekek sorsát, testi-lelki fejlődését, mentális egészségét. Ennek jegyében az idei évben először, de hagyományteremtő szándékkal jótékonysági adománygyűjtést szervezett, hogy egy kis boldogságot csempésszen a hátrányos helyzetű gyermekek legfényesebb ünnepébe. 

A Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság által összegyűjtött rengeteg adományt, ruhaneműket, cipőket, mesekönyveket, készségfejlesztő játékokat a körmendi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat fogadta december 11-én, melynek vezetője, Simon Rita megköszönte a felajánlásokat, és vállalta, hogy valamennyit a lehető legmegfelelőbb helyre fogja eljuttatni.

A Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye tagintézményeiből közel harminc, gyermekotthonban élő kisgyermek álma teljesült azzal, hogy december 18-án ellátogathattak a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra. A gyermekek ekkor azonban még mit sem sejtettek arról, hogy mi vár majd itt rájuk, ugyanis a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra ekkor érkezett a Jézuska. 

Az igazgatóság tanácsterme ünnepi díszbe öltözött, és a karácsonyfa, alatta a megszámlálhatatlan ajándékkal, halk zeneszó mellett várta a kicsiket. A gyermekeket Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, igazgató köszöntötte, örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan érdeklődnek a tűzoltók munkája után, de felhívta a figyelmüket arra is, hogy milyen kifizetődő dolog jó gyermeknek lenni, hiszen aki szeretetet ad, az még több szeretetet kap vissza. Látva a kicsik izgalmát, nem is húzta sokáig az időt, teret adott az izgatottan csillogó szemeknek, hogy a karácsonyfát megrohamozva kiválasszák a nekik leginkább tetsző ajándékot, ami csak és kizárólag az övüké lesz. Szebbnél szebb társasjátékok, mesekönyvek, autók, babák, kirakók, készségfejlesztő játékok várták, hogy kisgazdára találjanak. A gyerekek, miután megtalálták az igazit, egy varázslatos játszóházzá változtatták a termet, ahol a tűzoltókkal együtt játszva próbálhatták ki új szerzeményeiket. 

Szabó Krisztina, a Gólyafészek Gyermekotthon vezetője a megjelent intézmények képviseletében megköszönte az adományokat, valamint az élményt, ami felejthetetlenné tette a gyermekek idei karácsonyát. Arról is szólt, hogy azokat az ajándékokat, amelyek nem találtak azonnal gazdára, a gondozott gyermekek korosztályának és igényeinek megfelelően fogják szétosztani a tagintézményeik között, vármegyeszerte. 

A játék után a gyermekek megtekinthették a laktanya épületét, megismerkedhettek a tűzoltó gépjárművekkel, azt is megtudhatták, mire képesek a különböző speciális tűzoltó felszerelések, és a tűzoltók védőruhájába bújva, a fecskendőkbe beülve egy kicsit igazán tűzoltónak érezhették magunkat.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya ezúton szeretne boldog, békés, szeretetben és apró csodákban gazdag karácsonyi ünnepeket kívánni valamennyi hátrányos helyzetű kisgyermeknek, gondozóik és nevelőik számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában