Semmibe vette a piroslámpákat

2023.12.12. 10:00

Mindent tagad a rendőrök elől menekülő szombathelyi ámokfutó sofőr - videó

Vaol.hu

Az egész városon keresztül üldözték a rendőrök az ámokfutó szombathelyi sofőrt

Forrás: Tények

Nem állt meg a pirosnál, hatalmas sebességgel száguldozott és előzött egy rendőrök elől menekülő ámokfutó Szombathelyen. A látványos, akciófilmbe illó autós üldözésről videó készült, amit most levetítettek a bíróságon - számolt be az esetről a Tények. A szemtanúk szerint a férfi életveszélyesen vezetett, a sofőr mindent tagad, azt állítja, nem csinált semmit.

Ahogy arról beszámoltunk, a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt még júniusban emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a reintegrációs őrizete tartama alatt Szombathelyen úgy menekült a rendőrök elől autóval, hogy több közlekedési szabályt megszegett.

A vádirat szerint a jogosítvány nélküli sofőr autójával 2023 februárjában Szombathelyen, egy jelöletlen rendőrségi személygépkocsi mellett az egyenes irányba továbbhaladást biztosító sávból, a forgalomirányító lámpa piros jelzése ellenére, szabálytalanul jobbra kanyarodott.

A szabálysértést észlelő rendőr az elkövető által vezetett autó után indult, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel a vádlottat megállásra szólította fel. A férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát. A menekülő sofőr közlekedése során a megengedett legnagyobb sebességet sorozatosan túllépte, kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, számtalanszor átlépte a forgalmi irányokat, illetve sávokat elválasztó záróvonalat, többször az úttest menetiránya szerinti bal oldalán haladt.

A férfi végül megállt és gyalogosan elmenekült, azonban rövid időn belül a Vas vármegyei rendőrök elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában