Helyi kék hírek

2023.12.04. 11:23

Rendőrök a gyerekek biztonságáért

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram Vasban is a gyerekek biztonságáért.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Az országossá vált kezdeményezés vármegyeszerte kilenc általános iskola diákjait segíti a biztonságos közlekedés alapjainak megszerzésében. A rendőrök és a pedagógusok együttműködés keretében, egymást kiegészítve és az életkori sajátosságokat figyelembe véve ismertetik meg a gyerekekkel a közlekedés szabályait.

A biztonságos közlekedésre nevelő órákon a gyerekek interaktívan tanulhatják meg a látást és a láthatóságot elősegítő eszközök fontosságát, a gyalogosközlekedés alapszabályait, a legfontosabb közlekedési táblák jelentéseit, valamint a tömegközlekedési eszközök helyes használatát is. Az együttműködés célja, hogy a kisgyermekkor sajátosságainak figyelembevételével olyan közlekedéstechnikai készség és kultúra alakuljon ki, ami a szabályismereten túl a felelősségtudatot, valamint az egymás iránt tanúsított empátiát és toleranciát is fejleszti - közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában