Baleset

2023.12.19. 21:51

Villanyoszlopot döntött egy autó Sében, ketten megsérültek, nincs áram a környéken - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Kedden este egy BMW személyautó haladt Torony felől Szombathely irányába, amikor Sében egy jonbra ívelő kanyarban az autó valószínűleg a túl nagy sebesség miatt megcsúszott, megpördült, majd az árkon átugratva egy villanyoszlopnak csapódott, amit kidöntött. A BMW-t egy 17 éves fiatal vezette, ő és a mellette ülő szintén 17 éves utas megsérültek, a mentők a szombathelyi kórházba szállították őket.

A BMW-n nyári gumik voltak, és az autó vezetője valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett és túl nagy sebességgel is haladt.

A kidöntött villanyoszlop miatt a környéken hosszabb ideig nem volt sem áram, sem tv és telefonszolgáltatás. A műszaki mentésben a tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei is részt vettek. A bonyolult mentés hosszabb időt vett igénybe, szükség volt darura, emelőkosaras járműre, a tűzoltók és autómentő segítségére is, a munkálatok ideje alatt egy időre teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt, majd félpályán, váltakozó irányban megindult a forgalom.

Ismét sok olyan autós volt, aki nem vette figyelembe a forgalmat irányító tűzoltók és rendőrök jelzéseit. Egy magasabb buszt meg akartak állítani a rendőrök, mivel a kidőlt villanyoszlop miatt egy út felett átívelő kábel nagyon belógott. A busz vezetője nem állt meg több rendőr jelzésére sem, hanem gázt adott és behajtott a területre, ahol a jármű elszabta az út feletti kábelt. A busz ezután megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában