Helyi kék hírek

2024.01.04. 18:55

Figyelmetlenségre csábíthat a szünidő

Még néhány napig tart a szünidő, ezért a diákok felszabadultabbak, óvatlanná és figyelmetlenné válhatnak. Ez az időszak gondtalan kikapcsolódást kínálhat nekik, de számos veszéllyel is számolniuk kell. A vasi rendőr-főkapitányságtól kértünk tippeket: mire kell ilyenkor különösen nagy figyelmet fordítaniuk a fiataloknak?

Gáspár Eszter

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya az alábbiakat tanácsolja a diákoknak a szünidő utolsó napjaira. Értékeiket mindig tartsák biztonságos, zárható helyen, sose váljanak láthatóvá! Táskájukat ne hagyják őrizetlenül egy percre sem! 

Hazakísérő telefon, a szolgáltatás

 A késő esti órákban lehetőség szerint ne egyedül induljanak haza, hanem egymást védve-kísérve közlekedjenek. Amennyiben mégis úgy alakul, hogy egyedül kell útnak indulniuk, hívják a Hazakísérő telefon számát – vagy útközben feltétlenül legyenek telefonos kapcsolatban szüleikkel! Mindenképpen tanulják meg szüleik telefonszámát, és ismerjék a központi segélyhívót, a 112-t is.

 Italt őrizetlenül hagyni tilos 

Amennyiben szórakozóhelyeken járnak, italaikat sohase hagyják őrizetlenül! Ha pedig mégis őrizetlenül hagyták egy időre, utána sose igyanak belőle! Ne üljenek be az autóba ittas vagy bódult állapotban lévő sofőr mellé! Tartsák be a közlekedési szabályokat, gondoskodjanak kerékpárjuk biztonságos elhelyezéséről és lezárásáról! Ha egyedül vannak otthon, soha ne nyissanak ajtót idegeneknek! Ne beszélgessenek az interneten ismeretlenekkel, mert nem tudhatják, ki ül valójában a képernyő másik végén. A személyes adatok értéket képviselnek, nem szabad hagyni, hogy „lehaláss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában