Vádemelés

2024.01.29. 08:02

Két autót is ellopott egy celldömölki kereskedésből, mind a kettőt tönkrevágta használat közben

A sértettnek közel 450.000 Ft kárt okozott.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben lévő férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 júliusában egy celldömölki járműkereskedésből azért vitt el egy személygépkocsit, hogy azzal autózzon. A járművet a benne hagyott indítókulccsal indította el, amivel a sértett tudta és engedélye nélkül úgy hajtott ki a telephelyről, hogy az autóval kidöntötte a kerítést, és azon átment. A vádlott a később felvett élettársával kocsikázott, amíg a gépkocsi defektet nem kapott. Az autót ezután a lakóhelye közelében állította le az elkövető, majd a járműkereskedésből egy másik személygépkocsit is elvett jogtalanul, azzal addig autózott, amíg az egyik útkereszteződésben megcsúszott és a padkának hajtott.

A vádlott azzal a magatartásával, hogy szándékosan nekihajtott a kerítésnek az autóval, a sértettnek közel 450.000 Ft kárt okozott, mert a kerítésen kívül a jármű karosszériája is megsérült.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában