Családi dráma

2024.01.07. 19:00

Machetés támadás Burgenlandban, a magyar határtól nem messze - A rendőrök lelőtték a támadót – térkép

Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn) a rendőrök lelőttek egy férfit pénteken, aki a híradások szerint egy machetével támadt a rendfenntartókra. Az egyenruhások családi vita miatt vonultak a házhoz.

Vaol.hu

Forrás: ORF

A meggyilkolt támadó egy 55 éves német állampolgár volt, aki Savanyúkúton élt. 

A rendőrség azután érkezett ki a házhoz, mielőtt a férj machetével fenyegette meg feleségét.

 A férfi figyelmen kívül hagyta a rendőrök arra vonatkozó utasítását, hogy tegye le a fegyvert és működjön együtt. A rendőrök hiába alkalmazták a paprika sprét, az hatástalan volt – tudósít az ORF

Az első információk szerint a férfi ezután egy machetével már a rendőrre támadt. 

Petra Bauer ügyészségi szóvivő szerint a rendőr megsérült, de az általa viselt védőfelszerelés megakadályozta, hogy súlyosabb sérülést szerezzen.

Az rendkívüli helyzet miatt a rendőrök több lövést adtak le, amelyek közül több eltalálta a támadót. A mentőlánc azonnal aktiválódott. A férfi azonban belehalt sérüléseibe.

Az Állami Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 

a fegyverhasználattal és a leadott lövések számával kapcsolatos további vizsgálatok azonnal megkezdődtek. A Bécsi Állami Bűnügyi Rendőrség átvette a rendőrség fegyverhasználatának ügyében indított belső eljárást.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában