Ítéletet hoztak ellenük

2024.01.31. 15:09

Maradandó sérüléseket szenvedett a férfi, akit négyen vettek körbe és vertek meg a nyílt utcán Szombathelyen

Vaol.hu

Illusztráció!

A Szombathelyi Járásbíróság négy férfit ítélt el társtettesként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, valamint a III. r. vádlott bűnösségét rongálás vétsége miatt is megállapította. Valamennyi vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre; az I., III. és IV. rendű vádlottakat 2 év 10 hónap, a II. rendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönre ítélte. A III. rendű vádlott vonatkozásában elrendelte egy korábban kiszabott, 1 év 4 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását - írja a Szombathelyi Törvényszék oldala.

A vádlottak 2022. március 22. napján 20 óra körül Szombathelyen a Benedek Elek utcában körbevettek és megtámadtak egy férfit, amelynek során őt ököllel és a náluk lévő fatárgyakkal többször arcon ütötték, amikor pedig a sértett emiatt a földre esett, a vádlottak akkor is folytatták a fejére mért ütéseket. 

A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, a tényleges gyógytartam szövődménymentes gyógyulás esetén 60 nap. Az elszenvedett sérülésből eredően szövődménymentes gyógyulás esetén maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás keletkezett.

A III. rendű vádlott 2022. december 11. napján a délelőtti órákban egy szombathelyi, egy nő által bérelt fodrászüzletben – előzetes szóváltást követően – kivette a sértett táskájából annak 160.000 forint értékű mobiltelefonját és a földhöz vágta, amely széttörött. Az I. rendű vádlott a bűncselekménnyel 160.000 forint kárt okozott a nőnek, kártérítés címén viszont utólag 200.000 forintot fizetett neki. 

Az ítélet valamennyi vádlottra jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában