Összegzés

2024.01.10. 08:00

Rendezvény, árvíz és ellenőrzés - Évet értékelt a Körmendi Polgárőr Egyesület: ahol kell, mindig segítenek

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai az elmúlt évben is az alapszabályban rögzített feltételeknek megfelelően végezték a dolgukat. Alapfeladatként közterületi járőrszolgálatot teljesítettek Körmend város közigazgatási területén belül, de meghívásra más településeken is biztosítottak rendezvényeket.

Tóth Judit

Együttműködés. Soós Tamás és Biczó Péter

Forrás: VN

– Kiemelt figyelmet fordítottunk az iskolák, óvodák, önkormányzati épületek, a Várkert, a Rába-parti üdülőövezet, a vasútállomás, a buszpályaudvar és a Szabadság tér objektumainak ellenőrzésére. Szolgálati gépkocsival, szolgálati kerékpáron, illetve gyalogosan teljesítettük feladatainkat. A közrend és közbiztonság fenntartása érdekében, bűnmegelőzési célból, közterületi járőrszolgálatot végeztünk Horvátnádalja és Felsőberkifalu városrészeken is – mondta Biczó Péter elnök, majd hozzátette: Körmend Város Önkormányzata, a Körmendi Rendőrkapitányság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Körmendi Rendvédelmi Technikum és a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár kérésére több alkalommal végeztek rendezvénybiztosítási feladatokat. Részt vettek labdarúgó-, valamint kosárlabda-mérkőzések biztosításán. Szolgálataikat önállóan, Körmend Város Önkormányzatának közterület felügyelőjével, illetve a rendőrséggel közösen hajtották végre. 

Meghívásra segítettek Apátistvánfalván, illetve Őriszentpéteren rendezvényt biztosítani. Számos kiemelt rendezvény volt, amelyen a körmendi polgárőrök szolgálatot láttak el. Ott voltak a körmendi rönkhúzáson, a Rábavidéki szlovének rönkhúzásán és az Országos Szlovén Találkozón Apátistvánfalván, a 44. Tour de Hongrie Nemzetközi kerékpárversenyen, a VIII. Tűzoltó Találkozón, a Körmendi Rendvédelmi Technikum kibocsátó ünnepségén, az Őrségi Vásáron, a Körmendi Napokon, a Vas Vármegyei Vadásznapon, az Őrségi Tökfesztiválon és a mindenszenteki és adventi eseményeken. Az augusztusi, Rábán levonuló nagy árvíznél is szolgálatot láttak el, több váltásban. – Erre az évre is azt tervezzük, hogy részt veszünk a városi rendezvények biztosításában, emellett polgárőroktatásokra megyünk megyei és helyi szinten. Fontos feladatunk a toborzás, várjuk azokat, akik örömmel csatlakoznának hozzánk – zárta szavait Biczó Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában