Ítélet

2024.01.08. 13:50

Sárvári tizenéves erőszakoskodott egy szintén tinédzserlánnyal - Ezt a büntetést kapta nem jogerősen

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, könnyű testi sértés vétsége és szabálysértési értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás vétség miatt halmazati büntetésül 70 nap elzárásra ítélt egy időközben külföldre költözött férfit.

A tényállás szerint a vádlott és az akkor 15 éves sértett 2017 nyarán ismerkedtek meg egymással, szerelmi kapcsolat alakult ki közöttük, amelynek 2017. december 30-án délelőtt a sértett véget vetett, mert tudomására jutott a vádlott hűtlensége. A vádlott a szakítást nem tudta elfogadni, ezért aznap délután a Sárváron tartózkodó sértettel megpróbált kibékülni, a sértett azonban erre nem volt hajlandó.  A sértett 18 óra körül egy sárvári hotel melletti füves területen beszélgetett egy tanúval, amikor a vádlott ott megjelent, s arra kérte a sértettet, hogy négyszemközt beszélhessen vele. A sértett azonban ez ellen tiltakozott, ezért a vádlott többször meglökte őt, majd felemelte, s akarata ellenére a sértettet a közelben található Csónakázó-tó partjához vitte, ahol tovább lökdöste a sértettet, aki végül a földre esett. A sértett felkelt a földről, s futni kezdett a vádlott elől, azonban a vádlott ismét meglökte őt, így a sértett ismét elesett. A vádlott a földön hanyatt fekvő sértett mellé guggolt, s a sértettet két kézzel a nyakánál a földre szorította, közben pedig szidalmazta őt. A vádlott időközben elengedte a sértett nyakát, azonban a jobb kézfejét hátrafeszítette, mellyel fájdalmat okozott a sértettnek.  A sértett kérlelte a vádlottat, hogy engedje el, megpróbált felállni a földről, azonban a vádlott ezt megakadályozta oly módon, hogy – mintegy 10 másodpercig – mindkét öklével nyomta a sértett torkát, s tovább kiabált a sértettel. A vádlott ezt követően a sértett nyakát elengedte, s felállt, ekkor a sértett is felkelt a földről, azonban a vádlott ismét ellökte őt, s felszólította őt arra, hogy maradjon ott, ahol van. A sértett azonban felállt, s a vádlott után indult. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett.
A vádlott a fenti cselekményeit követően ahhoz a padhoz ment, amelyen a tanú mellett a sértett a hátizsákját hagyta, s onnan jogtalanul eltulajdonította a sértett 3.000 forint értékű hátizsákját az abban található 1.500 forint értékű pénztárcával, a sértett irataival, buszbérletével, 500 forint készpénzzel, valamint 4.299 forint értékű parfümjével együtt. A lopással okozott kár 8.799 forint, amely megtérült, mert a táskát az abban található okiratokkal és tárgyakkal együtt a nyomozó hatóság aznap a vádlottól lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védő enyhítésért jelentettek be fellebbezést - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában