Vádemelés

2024.02.19. 10:52

Idős emberre támadt: készpénzt, kiflit és felvágottat zsákmányolt a tolvaj a szomszédos vármegyében

Nem sokáig örülhetett a zsákmányának, mert fél órán belül elfogták a rendőrök.

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

A nemrég vádemelésig jutott büntetőeljárásról dr. Németh Eszter, a Zala Vámegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője adott ki tájékoztatást - számolt be az esetről a zaol.hu.
Eszerint a 47 éves, rablásért már korábban büntetett férfi 2023. augusztus 19-én dél tájt Nagykanizsán egy élelmiszerüzletben szemelte ki magának az áldozatát. Figyelni kezdte a vásárló, idős kora miatt lassan és nehezen mozgó 82 éves férfit, aki a fizetés végeztével a portékákat és pénztárcáját a táskájába rakta, majd távozott a boltból. A nemesvidi férfi pedig kerékpárral követni kezdte, és nem sokkal később a Zárda utcában eléje vágott, indulatosan kérdőre vonta, majd két kézzel nagy erővel  fellökte az idős embert, aki ettől a  járda melletti füves területre hanyatt zuhant. Ekkor a rabló kitépte kezéből a bevásárlótáskát, majd zsákmányával kerékpárra pattant és eltekert. Az élelmiszereket és tárcából a pénzt – 80.665 forintot – magához vette, a tárcát pedig benne lévő bankkártyával és okmányokkal együtt eldobta.

A megtámadott idős férfi szerencsére a fűben megtalált a nadrágzsebéből kiesett mobiltelefonját, értesítette a rendőrséget. A járőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a bűncselekmény gyanúsítottját, akit a Vécsey utcában el is fogtak. A nemesvidi férfit rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A Nagykanizsai Járási Ügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek számító férfivel szemben rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat, melyben 10 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában