Vádemelés

2024.02.13. 07:52

Komoly balhé a Celldömölkről Szombathelyig közlekedő vonaton: hátulról leütötte a kalauzt egy utas

Egy rovott múltú férfi volt az elkövető.

Vaol.hu

Illusztráció

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 februárjában a Celldömölkről Szombathelyig közlekedő személyvonaton vitázni kezdett a kalauzzal az ismerőse menetjegyhiány folytán megbüntetése miatt, majd megfenyegette, hogy megkeresi az utcán és megveri.

A vádlott ezután kéretlenül udvarolni kezdett egy kisgyermekkel utazó nőnek, amit a jegyvizsgáló felhívása ellenére is folytatott. A kalauz átkísérte a nőt egy másik szakaszba, és vele is maradt, mert a vádlott követte őket, trágárul kiabált, fenyegetőzött a jegyvizsgálóval. A Szombathelyre érkezést követően a vádlott a korábbi intézkedés miatt a peronon ismét szidalmazta a kalauzt, felé rúgott, majd hátulról ököllel tarkón ütötte.

A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását is indítványozta, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában