Rendőri intézkedések

2024.02.16. 09:12

Korábban vezetett a forgalomban, minthogy megszerezte a jogsiját egy vasi fiatal - Szombathelyen bukott le

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

Vas vármegyében 2024. február 15-én 5 óra és 2024. február 16-án 5 óra közötti időben egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre - írja hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, akit Vashosszúfalu térségében vontak intézkedés alá a rendőrök 2024. február 15-én, a délutáni órákban. Az igazoltatás során megállapították, hogy a 41 éves sofőr a gépkocsira egy másik autóra kiadott hatósági jelzést szerelt del. A férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Egy 18 éves sofőrrel szemben intézkedtek kollégáink Szombathelyen, aki úgy ült a volán mögé, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Az autó vezetőjét előállították és szabálysértési őrizetbe vették. Vele szemben eljárást kezdeményeztek.

A járművezetés egyik személyi feltétele a KRESZ szabályozása szerint, a jármű vezetésére a jogszabályban meghatározott érvényes vezetői engedély, vagy - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultság. Az engedély nélküli vezetés elkövetőjét őrizetbe vehetik a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában