Kijáró

2024.02.28. 07:00

Letartóztatták a három bécsi prostituált feltételezett gyilkosát

A bécsi tartományi bíróság kedden elrendelte annak a 27 éves afgán bevándorlónak a vizsgálati őrizetbe vételét, akit három prostituált február 23-án történt meggyilkolásával gyanúsítanak az osztrák főváros Wien-Brigittenau kerületében található Asia Studio bordélyházában.

Vaol.hu

Forrás: ORF

Christina Salzborn, a bíróság szóvivője a bűnismétlés, illetve a szökés veszélyével indokolta az intézkedést.
    A gyanúsított 2022-ben érkezett menedékkérőként Ausztriába. A férfi legutóbb egy karintiai menekültszálláson élt, ahonnan kijelentkezett és Bécsbe költözött. Barbara Roschitz, Karintia tartomány menekültügyi hivatalának vezetője az ORF közszolgálati televíziónak elmondta, hogy a 27 éves férfival "nem voltak incidensek" ott tartózkodása idején.
    A Kärnten heute című regionális lap szerint a gyanúsított nemrég jelentkezett a bevándorlási hivatalnál (BFA), hogy vissza akar térni hazájába.
    A gyanúsított a rendőrség szerint "alapvetően beismerő vallomást tett", bár a későbbi meghallgatásokon nem mondott semmit. Az ügyészség a férfi pszichológiai kivizsgálását kezdeményezte.
    A férfi péntek este késsel felfegyverkezve lépett be a bécsi Asia Studióba, ahol meggyilkolt három szexmunkást. Az áldozatok kínai állampolgárok voltak, akik hamis papírokkal érkezhettek Ausztriába, bár az ügyészség szerint ezt még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani. Egy negyedik nőnek sikerült megmenekülnie, miután bezárta magát az egyik szobába.
    A gyanúsítottat a bordélyházzal szemben lévő bozótosban sikerült elfogni, miután az egyik helyi lakónak észrevette a vérnyomot, amely az épülettől az utca túloldalára vezetett. A 27 éves férfi a tett elkövetésekor saját magát is megsebesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában