Baleset

2024.02.13. 17:55

Négy autó ütközött, teljesen lezárták a Söpte felé vezető utat - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Kedden délután a csúcsforgalomban torlódott a kocsisor Söpte felől Szombathely irányába, amikor egy Audi vezetője későn vette észre az előtte lassító járműveket és a sor végén lévő Renault személyautó hátuljának ütközött. Az Audi összetolta a sort, az előtte lévő Renault-t egy Volkswagennek lökte, ami pedig egy Skodának ütközött. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

A mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni. 

A csúcsforgalomban a Söpte felé vezető utat Szombathely határában egy megkülönböztető jelzéssel, az úton keresztben álló rendőrautó zárta le, a rendőrök bójákkal is lezárták a körforgalomból kivezető utat, illetve két rendőr is láthatósági mellényben mutatta, hogy merre kell továbbhaladni. A teljesen egyértelmű és látható útlezárás ellenére több autós is volt, akik a fentiek ellenére megpróbáltak behajtani a lezárt útra, és ehhez a legkülönfélébb és legszabálytalanabb eszközöket is bevetették. Többen forgalommal szemben, a határozott rendőri utasítás ellenére próbáltak behajtani - kevés sikerrel, ők alapos szóbeli dorgálás után folytathatták az útjukat - természetesen nem a lezárt úton. 

Volt, aki különféle földutakon próbált behajtani, itt egy autóst az sem érdekelte, hogy a sáros földúton többször is leért a járműve, és néhány alkatrészt hangos reccsenés kíséretében hagyott maga mögött az autó. Ő néhány száz méterrel - és néhány törött alkatrésszel - később jött rá arra, hogy a rendőrök nem véletlenül zárták le az utat, hanem a balesetben érintett járművek elfoglalják az utat teljes szélességében, így hiába okozott jópár tízezer forintos kárt a saját autójában a földúton, meg kell várnia a mentés végét.

Bár sokaknak egyértelmű, de a tapasztalatok alapján sokaknak egyáltalán nem az, kérjük, ha az úton villogóval keresztben álló rendőrautót lát, akkor ne próbáljon meg behajtani a lezárt útra, megkérdezni sem kell a rendőrtől, ez tényleg azt jelenti, aminek látszik: az út le van zárva! Ugyanezt jelenti a kihelyezett terelőkúp is, és ha a rendőr valamerre mutogat, akkor arra kell továbbmenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában