Közlekedés

2024.02.14. 17:32

Vasi a legveszélyesebb útszakaszok között

Az ország legveszélyesebb útszakaszai között említi a 86-os vasi szakaszát egy friss statisztika.

Vaol.hu

A vizsgált időszakban a 86-os vasi szakaszán kilenc, súlyozott balesetszám szerint 21 baleset törté

Forrás: VN-archív

A Magyar Közút adataira hivatkozva közölte az ország veszélyes útszakaszainak listáját a vezess.hu.  Mint írják, a rangsort a 2020 eleje és 2022 vége között történt balesetek alapján a „súlyozott balesetszámot” figyelembe véve állították fel. 
- Minden egyes személysérüléses baleset rendelkezik egy súlyszámmal, amely a sérülés mértékétől függ. Egy könnyű sérülésekkel járó balesetnél ez a szám alacsonyabb, míg a halálosnál magasabb. Ezt az adatot a végén összeadták a balesetek együttes számával - olvasható a magyarázatban. 

A vizsgált időszakban a 86-os vasi szakaszán kilenc, súlyozott balesetszám szerint 21 baleset történt - ezzel az ország ötödik legveszélyesebb útszakasza lett. 

A listát a Pest vármegyei 51-es vezeti, második a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es, a harmadik az M0-ás, a negyedik a Veszprém vármegyei 82 út. Az oldalán arról is írnak: a Magyar Közút munkatársai összesen 103 baleset-halmozódási helyet találtak az országban a három évet figyelembe véve, ezek közül 43 veszélyes hely lakott területen belül, a maradék 60 azon kívüli útszakaszon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában