Ordibáltak, szitkozódtak

2024.03.05. 15:58

Alsós diákokat és tanáraikat fenyegette egy csapat fiatal Szombathelyen, egy kislányt el akartak vinni

Alsós gyermekeket támadott meg hétfőn délelőtt egy csapat fiatalkorú.

Vaol.hu

Forrás: Google Térkép

A Zrínyi-iskola Rákóczi utcai épületének udvarán kezdték, a Gayer parkban és a KRESZ-parkban folytatták a lökdösődést, köpködést, trágár beszédet. Az iskola feljelentést tett a rendőrségen. A nyugat.hu számolt be az esetről. Kiss Gábor igazgatót telefonon értük el: „2024. március 4-én Rákóczi utcai épületünk udvarára engedély nélkül belépett három, feltételezhetően fiatalkorú személy, két leány és egy fiú. Alsós osztályunknak testnevelés órája volt ekkor. Az órát tartó kolléganő azonnal intézkedett, a fiatalokat – akik a gyerekek labdáját, illetve gólyalábat vették el – felszólította a távozásra, amit trágár kifejezések és köpködés kíséretében vonakodva megtettek.

alsós
A társaság a KRESZ-parkban is belekötött alsós diákokba.
Forrás: VN/archív

A KRESZ-parkban is belekötöttek egy alsós osztályba

Kollégám jelzését követően értesítettem a 112-es hívószámon a rendőrséget. Közben ugyanezek a fiatalok átmentek a Gayer parkba, ahol szintén testnevelés óra zajlott. A futó gyerekeket inzultálták, köpködték, egyiküket bokorba lökték. A tanárt, aki azonnal közbelépett, obszcén szavakkal illették, majd távoztak. A kiérkező rendőrjárőr jegyzőkönyvet készített. Személyleírással tudtuk segíteni munkájukat. A nap felháborító eseményei ezzel nem értek véget, mert a társaság végül a KRESZ-parkban is belekötött egy alsós osztályba. Úgy tűnt, hogy egy kislányt akartak elvinni, hozzátartozóinak adva ki magukat, amit természetesen kollégám megakadályozott, miközben őt botokkal dobálták, közben trágár kifejezésekkel illették. A segítségére siető pedagógiai asszisztenst megfenyegették, majd távoztak. Az esetet követően másodszor is rendőrt hívtunk, majd feljelentést tettünk a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen garázdaság gyanúja miatt.”

Kis Gábor kiemelte, hogy kollégái jól oldották meg a helyzetet, védték a gyerekeket, határozottan léptek fel és azonnal segítséget kértek. – Ma beszéltünk a gyermekekkel, tájékoztattuk az érintett osztályokban a szülőket és konzultáltam az iskolarendőrünkkel is, amellett, hogy megköszöntem a kollégáimnak a lélekjelenlétüket, azt, hogy gyorsan és erélyesen léptek fel. Nem történt még hasonló eset az iskolában, és abban bízom, hogy elszigetelt is marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában