Felelőtlenség

2024.03.17. 13:38

Amit lehetett, mindent égettek Olaszfán - A tűzoltók mellett a rendőrök is kiérkeztek, eljárás indult

Vaol.hu

Forrás: Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

2024. 03. 15-én 13 óra 59 perckor érkezett a jelzés, hogy a Olaszfán szemetet égetnek. Vasvár I., Rendőrség vonult a helyszínre. Ahol egy ház udvarán, 5 helyen hulladékot égettek. Az egység 1 „D” sugárral és kéziszerszámokkal eloltotta a tüzet. Mivel a tüzelést végző, több szabályt is áthágott a rendőrség is eljárás alá vonta - olvasható a Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete közösségi oldalán.


A tűzoltók felhívták a figyelmet, hogy (konyhanyelven fogalmazva,) az EU levegőtisztasági törvény magyar jogharmonizációja miatt, az önkormányzatok rendeletben szabályozzák a belterületi, szabadtéri tüzelést. Mielőtt égetésre adná a fejét, kérjük gyöződjön meg, hogy a településen lehet -e tüzelni! Ha igen, akkor annak mikor van az engedélyezett ideje?
Ha lehetővé teszi a tüzelést a helyhatóság, akkor is csak száraz kerti hulladékot, ágat, venyigét szabad égetni. Háztartási hulladékot, gumit, műanyagot tilos égetni.
Manapság amikor a zöldek, sötét és világosabb zöldek, demonstrációkat szerveznek bizonyos üzemek, technológiák letelepítése ellen, elsősorban az ivóvizünket féltve. Ne feledjük, hogy az ilyen felelőtlenül, szemetet égető emberek miatt, csak a vasvári tűzoltók, éves szinten százezer liter ivóvizet locsolnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában