Fejlemények

2024.03.07. 17:30

Ugyanazok a fiatalok járhattak a Bolyai-iskolában néhány hete, akik zrínyis kisdiákokat inzultáltak

Megerősítették a portaszolgálatot, folyamatosan figyelik a kamerákat.

Tóth Katalin

Alsó tagozatos gyermekeket támadtak meg fiatalok hétfőn délelőtt Szombathelyen a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola udvarán. Testnevelésórát zavartak meg, írtuk korábban.

Fiatalok
Fiatalok járhattak a Bolyai-iskolában néhány hete
Fotó: Cseh Gábor

Mint kiderült, egy másik szombathelyi iskolában, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban is történt hasonló eset két hete – Papp Tibor igazgató elmondása alapján nem zárható ki, hogy ugyanazok a fiatalok követték el.

– Két 15-16 éves lány és egy fiú jött be az iskolaudvarra. Tiszteletlenül, csúnyán beszéltek az ott tartózkodó gyerekekkel, napközis nevelőkkel. A nevelők határozottan felszólították a rendbontókat, hogy hagyják el az iskola területét, mire a fiatalok kimentek. A tanulóink érthetően megijedtek, hiszen nem szoktak hozzá az ilyen stílushoz, de fizikai sérülés nem történt, nem kaptam erről jelzést sem a kollégáktól, sem szülőktől, sem a diákjainktól. Ha lett volna, természetesen más irányt vesz az ügy a mi intézményünkben is.

Papp Tibor hivatali elfoglaltság miatt az eset másnapján értesült a történtekről. Mint mondja, visszanézték a kamerafelvételeket, amelyeken látszik, hogy a fiatalok bemennek az udvarra, beszélnek a diákokhoz, pedagógusokhoz, de fizikai atrocitás nem történt. A térfigyelő kamerák felvételeit felajánlották a rendőrségnek, illetve kétszer is konzultáltak az intézmény kapcsolattartó iskolarendőrével is. Büntető-feljelentést azonban nem tettek, mert tettlegességre nem került sor.

Megerősítették a portaszolgálatot, folyamatosan figyelik a kamerákat. Azóta – és előtte sem – történt atrocitás az odajáró gyermekek ellen, kollégái pedig, mint mindig, akkor is vigyáztak a gyerekekre, hangsúlyozta az igazgató.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában