Vádemelés

2024.03.08. 07:44

Italozásból hazafele csípték meg a rendőrök a két vasi férfit, a sofőrnek jogsija sem volt

Vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség két férfival szemben emelt vádat, egyikükkel szemben járművezetés tiltott átengedésének vétsége, míg társával szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A vádirat szerint 2023 augusztusában a két vádlott együtt italozott, majd egyikük – annak tudatában, hogy szeszes italt fogyasztott és vezetői engedéllyel sem rendelkezik – megengedte társának, hogy a személygépkocsiját vezesse. A sofőr enyhe fokban ittasan közlekedett az autóval lakott területen belül, mikor őt rendőri intézkedés alá vonták.

A vádlottak megszegték a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, mert járművet nem vezethet az, aki érvényes vezetői engedéllyel vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes vezetési jogosultsággal nem rendelkezik, továbbá akinek szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol van; az üzemben tartó pedig ilyen személynek a jármű vezetését nem engedheti át.

A járási ügyészség közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában