Ítélet

2024.03.18. 13:42

Már többször is eltiltották a vezetéstől, de ez sem érdekelte a vasi sofőrt

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állításon járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt 1 év - végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre és 2 év közúti járművezetéstől etiltásra ítélt egy férfit.

Vaol.hu

Illusztráció

Forrás: VN-archív

A tényállás szerint a vádlott – aki érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik – 2024. február 19-én délután Celldömölkön egy személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy őt a Sárvári Járásbíróság a 2023. július 5-én jogerős ítéletével a 2023. június 18-án elkövetett járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt 1 év 6 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. 

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdésének a) pontjában írtakat, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes vezetési jogosultsággal rendelkezik.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában