Vádemelés

2024.05.24. 08:07

Ellenőrzésen bukott le az ittas sofőr Répcelakon, aki annyira kijött a sodrából, hogy ököllel ütötte a rendőrautót

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2024 januárjában Répcelak belterületén enyhe-közepes fokban ittasan személygépkocsit vezetett, amikor a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták. A megvádolt férfi az intézkedés miatti dühében ököllel ráütött a rendőrségi szolgálati autóra, aminek következtében a motorház teteje behorpadt, és a gépkocsiban közel 50.000 Ft kár keletkezett.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, így az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését is, miszerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában