brutális részletek

2018.09.10. 16:30

Rálőttek egy emberre Vas megyében – Elfogták a gyanúsítottat a TEK műveleti egységei (Videó)

Jelenleg is tart a nyomok gyűjtése annál a lövöldözésnél, ami hétfőn délután történt Vas megyében.

vaol.hu

Fotó: Simon István

 

Fotó: Simon István

Úgy tudjuk, hogy egy vállalkozót csaltak egy közeli erdő szélére, a férfi a megbeszélt találkozóra a feleségével érkezett, ahol egy sörétes puskával tüzet nyitottak rá. El is találták a férfit, aki megsérült de még sikerült egy néhány kilométerre lévő település orvosi rendelőjéhez elmennie, ahol ellátták az erősen vérző embert és mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították.

Fotó: Simon István

Első információinkkal ellentétben a férfi nem Vas megyei, hanem Fejér megyéből származik.

Fotó: Simon István

A bűnügyi helyszínelés jelenleg is tart, a Mercedes fölé, amivel a férfi érkezett az orvosi rendelőhöz, egy sátrat húztak, úgy tudjuk, hogy Budapestről is érkeznek nyomozók hamarosan a helyszínre. Sok rendőr van a lövöldözés helyszínén is.

FRISSÍTÉS:

19.32

Fotó: Simon István
Fotó: Simon István
Fotó: Simon István
Fotó: Simon István

19.46

Információink szerint vasárnap hívta fel egy férfi a Fejér megyei, agancsfelvásárlással és dísztárgyak készítésével foglalkozó vállalkozót, hogy nagyobb mennyiségű agancs van, amit szeretne eladni. Meg is beszéltek egy hétfői találkozót a Vas megyei Kámba, hogy ott adják át az agancsokat, amit készpénzben kellene kifizetni. A vállalkozó a feleségével indult el, közben a helyszínt módosították egy Kám közelében lévő erdős részre, mivel az eladó azt mondta, hogy nem akar feltűnést kelteni a faluban a nagyobb mennyiségű aganccsal.

A vevő a feleségével és nagyobb mennyiségű készpénzzel a megbeszélt helyszín felé tartott, közben telefonon tartották a kapcsolatot az eladóval, aki egy földútra irányította őket. Az egyik kanyar után azonban az úton keresztbe rakott ágak miatt nem tudtak továbbmenni, ezért a vevő kiszállt, hogy arrébb tegye az ágakat, mivel az eladó biztatta hogy menjenek tovább ekkor dördültek el a lövések.

Úgy tudjuk, hogy egy bokros-fás területről lőttek, és feltehetőleg nem is egy ember tüzelt, mivel információink szerint több fajta lövedéket is találtak. A férfit a célzott lövések a fején, az állkapcsán, a vállán találták el, illetve az autón is több lövedék nyoma látható. A férfi felesége nem szállt ki a kocsiból, hanem lehajolt, őt ezért nem találták el.

A sérült férfi vissza tudott ülni az autóba és el tudtak menekülni, a néhány kilométerre fekvő Kámra hajtottak, ahol az egészségháznál álltak meg, az itt dolgozó orvos látta el a lőtt sebeket, illetve mentőt hívott az erősen vérző férfihoz, akik a szombathelyi kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy életveszélyes állapotban volt, időközben már meg is műtötték.

Minden jel arra utal, hogy a gyilkossági kísérletet előre kitervelték, és szándékosan csalták csapdába a férfit, hogy ott kivégezzék.

Jelenleg is zajlik a nyomok rögzítése a helyszíneken.

2018.09.11

8.44

Lőfegyver okozta sérülések miatt kért orvosi segítséget egy Fejér megyei férfi 2018. szeptember 10-én délelőtt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy, Szemenye melletti erdős területet jelölt meg találkozási pontként, a számára egyébként nem ismeretlen férfinek. A terület megközelítése során a vevő a járművéből kiszállt és nem sokkal később lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, melyek következtében az orvosi vélemény szerint életveszélyesen megsérült, továbbá a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek.

A Vas megyei nyomozók haladéktalanul megkezdték az ügy vizsgálatát. A feltételezett elkövető felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek. Összehangolt akció eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a bűncselekmény elkövetésétől számított tizenkét órán belül Meggyeskovácsi belterületén elfogták a 23 éves Vas megyei férfit. A férfit a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügy körülményeit emberölés kísérlete elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálják. Egyidejűleg előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására is – írja közleményében a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában