Katasztrófavédelem

2017.09.18. 16:26

Betartják-e a tűzvédelmi szabályokat a társasházak Vas megyében? – ezt vizsgálják

A hétfőtől zajló országos szakmai program kapcsán a megye valamennyi kirendeltségén a jogszabályokban foglalt kötelezettségekről tartanak ügyfélfogadás keretében felvilágosítást a szombathelyi a körmendi és sárvári katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági osztályain.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági szakemberei ellenőrzések keretében vizsgálják, hogy a tűzvédelmi szabályokat a társasházak betartják-e. Vas megyében a leggyakrabban feltárt hiányosságok: szabálytalan tárolás, tűzvédelmi berendezések jelöletlensége, menekülési útvonal szűkítése, hő és füstelvezetők nem megfelelő működése és a villamos és villámvédelmi felülvizsgálatok hiánya. Ezek a hatósági ellenőrzések mindig a lakók biztonságát hivatottak szolgálni, annak érdekében, hogy ne következzenek be tragédiák. Az ellenőrzéseink alapján elmondható, hogy a lakók, a közös képviselők egyre komolyabban veszik a tűzvédelmi előírásokat, belátják, hogy a szabályok betartásával elkerülhetőek a tragédiák és akár életeket is menthetnek.

A mai naptól szerdáig 10:00 órától 16:00 óráig a megye katasztrófavédelmi kirendeltségein szakemberek várják a lakástulajdonosokat, bérlőket, közös képviselőket, lakásszövetkezeti tagokat, akik közvetlenül fordulhatnak a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában