celldömölk

2017.09.26. 19:03

Borozásokat, sörözéseket idéz(het)nek a régi celli címkék

Az idei Ság hegyi szüreti napok nyitórendezvénye volt a Zalaegerszegi Olaj- és Gázipari Múzeum boros, sörös, pálinkás és pezsgős címkéinek kiállítása a KMKK előcsarnokában.

Gyuricza Imre

Az italos címkéket bemutató tárlat megnyitóján a kiállítás rendezői a városvezetőkkel Fotó: Gyuricza Imre

Tóth János, Molnár László és Tóth András rendezték a kiállítás anyagát, amely tíz tárlóban látható október 19-éig a KMKK földszinti kiállítótermében. Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket és idézte fel emlékeit, hogy évtizedekkel ez-Tóth János, Molnár László és Tóth András rendezték a kiállítás anyagát, amely tíz tárlóban látható október 19-éig a KMKK földszinti kiállítótermében. Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket és idézte fel emlékeit, hogy évtizedekkel ez-előtt többször vitte diákjait a kiállítás állandó helyére, Zalaegerszegre.

Az italos címkéket bemutató tárlat megnyitóján a kiállítás rendezői a városvezetőkkel Fotó: Gyuricza Imre

Tóth János múzeumigazgató mutatta be a tárlat szerteágazó anyagát. Nincs ember, aki miután ránézett pár címkére, ne gondolna vissza élete meghatározó élményeire: nem feltétlenül egy görbe este emlékei elevenednek meg, de az sem baj, ha ez történik. Egy már jó ideje nem látható Hubertus-üveg, fekete címkés cseresznyepálinka vagy éppen a barna címkés barackpálinka korszakos alkotásai voltak az államosított magyar szesziparnak. Hogy jók voltak-e ezek vagy nyomába sem értek a korábbi, magántulajdonban álló üzemek termékeinek – ma már nem érdekes, mert a mai korosabb nemzedék számára az évtizedek megszépítették az emlékeket. Tóth János igazgató beszélt a gyűjtemény eredeti tulajdonosáról, aki a budapesti állatkert madárházának igazgatója volt, és egy moszkvai útja során szörnyű bűntény áldozata lett. Az egerszegi múzeum nem csupán címkegyűjteményéről híres, náluk van a mini könyvek Miskolcról származó jelentős anyaga. Aki megnézi a kiállítást, olyan felfedezéseket tehet, olyan emlékek kelhetnek életre benne, amelyekre nem is számít, mert régen elfeledettnek hitte azokat. Bárki újraélheti élete egy-egy emlékezetes pillanatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában