CSÁNIG

2017.09.27. 13:30

Friss halas ételek az első csánigi családi napon

Halászlé és vadpörkölt várta az időseket az első csánigi családi napon. Volt nóta, tánc és őrtüzet gyújtottak.

Cseszkó Tamás

Nagy volt a sürgés-forgás a csánigi művelődési házban, a helyi sajtkészítők már a bejáratnál finomabbnál finomabb falatokkal kínáltak minket. A medvehagymás, a lilahagymás és a natúr kecskesajt mellett pálinkába áztatott remekmű is várta a kóstolni vágyókat, akik szép számmal érkeztek a rendezvény helyszínére. Joó Ferenc, Csánig polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, az időjárás kicsit felülírta a tervezett programot, ennek ellenére bízik abban, hogy mindenki jól fogja magát érezni. A helyi időseket jófajta halászlével és vadpörkölttel látták vendégül, a finomságokat a helyi asszonyok készítették.Nagy volt a sürgés-forgás a csánigi művelődési házban, a helyi sajtkészítők már a bejáratnál finomabbnál finomabb falatokkal kínáltak minket. A medvehagymás, a lilahagymás és a natúr kecskesajt mellett pálinkába áztatott remekmű is várta a kóstolni vágyókat, akik szép számmal érkeztek a rendezvény helyszínére. Joó Ferenc, Csánig polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, az időjárás kicsit felülírta a tervezett programot, ennek ellenére bízik abban, hogy mindenki jól fogja magát érezni. A helyi időseket jófajta halászlével és vadpörkölttel látták vendégül, a finomságokat a helyi asszonyok készítették.A polgármester elmondta: a halat frissen fogták reggel, gyorsan horogra akadtak, ennek köszönhető, hogy két étel közül is választhattak a megjelentek. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki hosszú életet kívánt a falu lakóinak, majd ő maga is segédkezett az ételek szervírozásában. Délután Hajba András nosztalgianótákkal szórakoztatta a közönséget, majd az Ümmögő néptáncegyüttes műsorát láthatta a nagyérdemű. A focipályán folytatódtak a programok: szalonnasütés, őrtűzgyújtás és közös tánc várta a helyieket a falu közösségi rendezvényén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában