viharos szél

2017.09.21. 14:28

Gondokat okozott a nagyerejű szél Szerdán Szombathelyen

Tíz esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra a Vas megyét érintő 70-80 km/h-ás széllökések miatt szerdán.

Elméletben és gyakorlatban is kiválóan teljesítettek Illusztráció: VN-archívum

Az erős szél következtében fák dőltek közútra, villanyvezetékekre, lakóházak tetőszerkezete rongálódott meg. A Vas megyei tűzoltók hét esetben fakidőléshez, míg három alkalommal épületkárokhoz vonultak. Szombathelyen, a Károly Róbert utcában egy négyemeletes lakóház lemezes tetőszerkezetét kezdte meg a szél, a szombathelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a meglazult tetőelemet.

Szintén Szombathelyen a Szűrcsapó utcában épület oldaláról lemezcsíkot bontott le a szél. Répcelakon a Jókai Mór utcában tizenöt méter magas fa ága nyolc méter magasan fennakadt. A répcelaki önkormányzati tűzoltók létra és láncfűrész segítségével a fát eltávolították. Iváncon a Kossuth Lajos utcában húsz méter magas öles fa dőlt meg, veszélyeztetve a közút forgalmát. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, megszüntetve ezzel a veszélyhelyzetet. Csipkereken akácfa dőlt villanyvezetékre, míg Nagyrákoson tizenöt centiméter átmérőjű, tíz méter hosszú ág akadt fent a villanyvezetéken. Egyik eset kapcsán sem történt személyi sérülés.- írta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában