Ság hegy

2017.09.26. 18:47

Lufit eregettek, hatalmas szívet formáltak a Ság hegynél

Immár negyedik alkalommal kerekedtek fel a helyi családok, hogy a Szív világnapja alkalmából saját testükből formáljanak szívet a Ság hegy kráterében.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Nagy Jácint

A kora őszi vasárnapon országszerte megszaporodnak az egészséges életet, a szívünk fontosságát hangsúlyozó rendezvények: a szív világnapja alkalmából. A celldömölki önkormányzat és a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület közös ötlete volt, hogy a várostól pár kilométerre fekvő nevezetességhez kötődően látványos programot szervezzen. A VulkánSág Szíve elnevezésű megmozdulással kirándulásra, túrázásra buzdítják az embereket, s egyúttal a Ság hegyi krátert is népszerűsítik. A kora őszi vasárnapon országszerte megszaporodnak az egészséges életet, a szívünk fontosságát hangsúlyozó rendezvények: a szív világnapja alkalmából. A celldömölki önkormányzat és a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület közös ötlete volt, hogy a várostól pár kilométerre fekvő nevezetességhez kötődően látványos programot szervezzen.

Fotós: Nagy Jácint

A Vulkán

Ság Szíve elnevezésű megmozdulással kirándulásra, túrázásra buzdítják az embereket, s egyúttal a Ság hegyi krátert is népszerűsítik. Már hetekkel a nagy nap előtt megkezdődik a hírverés: több fórumon is invitálják a városlakókat egy kis vasárnap délutáni kiruccanásra. Nem is eredménytelenül: a programnak immár hagyománya van a városban, egyre több család illeszti be programjába a szív-sétát. Aztán a szervezők néhány nappal az esemény előtt kimennek a kráterhez és kövekből kirakják a hatalmas szív formát, amelyet körbe kell állniuk az érkezőknek. Az idén a szív világnapjára, vasárnap 16 órára is több százan fogadták el az invitálást. Jöttek gyalog, kerékpárral, és voltak, akik autóval, ám az utolsó métereket már nekik is sétálva kellett megtenniük. Számos „vidékről” érkező túrázó is szívesen csatlakozott az ünneplőkhöz. Az önkormányzat négyszáz piros lufit osztott ki, azokat szív alakba felállva, Fehér László polgármester vezényszavára egyszerre engedtek a magasba. A továbbiakban dr. Kovács Zoltán képviselő ellenőrizte, hogy a túrázás és az átélt izgalmak hatására mennyire ugrott meg a résztvevők vérnyomása, vércukorszintje. Egészséges almát ropogtatva, beszélgetve folytatódott a nap, a bátrabbak még tovább barangoltak a csodálatos környezetben. A celliek szív világnapi megmozdulása tavaly óta már hivatalosan is emblematikus: a Magyar Marketing Szövetség pályázatán a VulkánSág Szíve program gyémánt elismerést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában