adó

2017.09.29. 10:00

A kórházat támogatják legtöbben Celldömölkön

Összesen 33, Celldömölkre bejegyzett civil szervezetet támogattak magánszemélyek személyi jövedelemadójuk egy százalékával. Milliós összeg a kórháznak jutott.

A tavalyi adóévből felajánlott egy százalékokkal a Kemenesalja Kórházáért Alapítvány járt a legjobban – a celldömölki szervezeteket nézve. Összesen 779 adózót tudtak megszólítani: ezzel pedig 2,7 millió forinthoz jut a szervezet a kórház támogatására. Nagy ugrás látszik az össze-írásban, hiszen a második legnagyobb összegű felajánlás már „csak” százezres nagyságrendű: 358 ezer forintot kap 97 adózótól a celldömölki Művészetoktatásért Alapítvány. A sorban a következő a Liszt Ferenc Vegyeskar Működésének Elősegítéséért Alapítvány: 364 ezer forinttal, 117 adózótól. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal táblázatából kiderül, hogy összesen öt celli szervezet kap 200 ezer és 300 ezer forint közötti támogatást: a Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület, a Gayer Gyula Általános Iskola Diákönkormányzat Segítő Alapítvány, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola Fejlesztéséért és Tanulóiért Alapítvány, a Kemenesaljai Kistérség Egészséges Életmódért Alapítvány és az Evangélikus Egyházközség Alapítvány. Százezer forint feletti szja-felajánlással számolhat még a Vörösmarty úti Óvoda Óvodásaiért Alapítvány, a Celldömölki Családokért Alapítvány, a Celldömölki Tehetségekért Alapítvány, a Lige-A tavalyi adóévből felajánlott egy százalékokkal a Kemenesalja Kórházáért Alapítvány járt a legjobban – a celldömölki szervezeteket nézve. Összesen 779 adózót tudtak megszólítani: ezzel pedig 2,7 millió forinthoz jut a szervezet a kórház támogatására. Nagy ugrás látszik az össze-írásban, hiszen a második legnagyobb összegű felajánlás már „csak” százezres nagyságrendű: 358 ezer forintot kap 97 adózótól a celldömölki Művészetoktatásért Alapítvány. A sorban a következő a Liszt Ferenc Vegyeskar Működésének Elősegítéséért Alapítvány: 364 ezer forinttal, 117 adózótól. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal táblázatából kiderül, hogy összesen öt celli szervezet kap 200 ezer és 300 ezer forint közötti támogatást: a Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület, a Gayer Gyula Általános Iskola Diákönkormányzat Segítő Alapítvány, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola Fejlesztéséért és Tanulóiért Alapítvány, a Kemenesaljai Kistérség Egészséges Életmódért Alapítvány és az Evangélikus Egyházközség Alapítvány. Százezer forint feletti szja-felajánlással számolhat még a Vörösmarty úti Óvoda Óvodásaiért Alapítvány, a Celldömölki Családokért Alapítvány, a Celldömölki Tehetségekért Alapítvány, a Ligeti Óvoda Munkáját Segítő Alapítvány és a Celldömölk Város és Városkörnyékén Élő Mozgássérültekért Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában