Helyi közélet

2017.09.27. 07:00

Október közepére készülhet el az ivókút Szombathelyen

Elektromos ivókutat épít a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség. A reformáció kezdetének 500. évfordulójának emléket állító kút önkormányzati támogatással és a hívek adományából épül.

SZMK

Trieszti mészkőből épül a nyolcszögletű kút, talapzatára rozsdamentes acélcsavarokkal és egy különleges ragasztó-anyaggal rögzítették a medencerészeket. – Számomra ez nagyon izgalmas téralkotási feladat – fogalmazott Módy Péter szobrász, restaurátor. – A reformáció és maga a kereszténység történetével kapcsolatos ábrázolásokat is elhelyezünk a kúton – mondta. Mind a nyolc lapra kerülnek ilyen kép-alkotások, amelyek összefoglalják az egyház történetét és emléket állítanak a reformáció kezdete 500. évfordulójának.

- Az ivókút mellett egy intelligens tábla is lesz. Az erre járók egy mobilapplikáció segítségével megismerkedhetnek a kút szimbolikájával és az evangélikus egyházközség életével, miközben kortyolgatják a friss vizet – mondta el Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész. A mintegy 14 millió forintból készülő ivókút építésével várhatóan október közepén végeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában