DOZMAT

2017.09.18. 13:00

Ravatalozó és út újul meg Dozmaton

Örömhírek a vasi településen: a Pinkafői utcát teljes hosszában felújítják 2018-ban, a ravatalozó épületében már elkezdődött a nagyszabású munka.

Vas Népe

Fotó: Dozmat Önk.

Kétmillió forintból rekonstruálja az önkormányzat a csaknem kétszáz éves ravatalozót. Az épület homlokzata teljesen megújul, átszínezik, valamint megoldást találnak a vízelvezetési gondokra is. A régi járófelületet és a lépcsőt elbontják, ezek helyett időtálló térkőburkolatot építenek. A ravatalozó tetőzetét korábban már kicserélték. A fémburkolatú tetőt, amelyet tavaly építettek, tönkretette a jégverés, így idén belügyminisztériumi vis maior támogatásnak köszönhetően újból ki tudták cserélni. A mostanra tervezett munkák elvégzése után végre visszanyerheti az épület a régi pompáját.

Fotó: Dozmat Önk.

A mintegy kétszáz éves ravatalozó eredetileg ugyanis egy grófcsalád temetkezési helyeként épült, az 1950-es években kapta meg jelenlegi funkcióját. A Pinkafői utca felújításával régi vágya teljesülhet az ott élőknek. Szintén belügyminisztériumi pályázat során tudtak támogatást szerezni a munkálatokhoz: 3,2 millió forintot nyert az önkormányzat, az összeghez önerőként további 3,2 millió forintot kell a település vezetőségének saját kasszából hozzátenni.Ebből az összegből 2018-ban a Pinkafői utcát teljes hosszában fel tudják újítani a lakók legnagyobb örömére: modern, strapabíró aszfaltréteget kap, valamint megerősítik az útpadkákat is – meg- előzve, hogy a jövőben letöredezzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában